Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Најава: Отварање пројекта „Подршка пробационој служби и систему алтернативних санкција у Црној Гори“

Датум објаве: 07.10.2014 16:13 | Аутор: Д. П.

Испис Штампај страницу


Пројекат „Подршка пробационој служби и систему алтернативних санкција у Црној Гори“, који финансира Министарство вањских послова Холандије“, биће свечано отворен сјутра у 10 и 30 часова у хотелу Подгорица.

 

Уводну ријеч на свечаном отварању имаће Генерална директорица Директората за извршење кривичних санкција Министарства правде Црне Горе госпођа Славица Рабреновић и замјеница шефа мисије у амбасади Краљевине Холандије у Црној Гори госпођа Доминик Кухлинг. О самом пројекту ће говорити менаџер пројекта господин Лино Бросиус, замјеник директора Холнадског Хелсиншког комитета господин Јан де Вриес, док ће искуства, испред Пробационе службе Холнадије, представити господин Франс Клобус.  

 

Пројекат, који ће спроводити Министарство правде Црне Горе, Хелсиншки комитет Холандије, Центар за међународну правну сарадњу и Пробациона служба Холандије, подразумијева, између осталог, спровођење обука и тренинга за пробационе и затворске слжбенике, израду образовних програма за пробациону службу, протокол, јачање сарадње између локалних институција, правосудних органа, затвора и пробационе службе.

 

Коначан очекивани резултат пројекта представља смањење преоптерећености затворских капацитета и смањење броја повратника, који ће бити остварен кроз оснаживање пробационе службе и осталих значајних актера у ланцу правде који се баве питањима пробације и реинтеграције починилаца кривичних дјела, као што су судије, тужиоци и затворски службеници.

 

Укупна вриједност пројекта износи 807.685,00 еура. Реализација пројекта, који ће трајати двије године, почела је 1. јануара 2014. године.

 

Догађај је отворен за јавност.

 

Програм догађаја је у прилогу.

Агенда