Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Najava: Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Serž Bramerc sjutra i preksjutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Datum objave: 08.10.2014 12:03 | Autor: D. P.

Ispis Štampaj stranicu


Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju g. Serž Bramerc boraviće sjutra i preksjutra, 9-10. oktobra, u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori i to na poziv potpredsjednika Vlade i ministra pravde Duška Markovića.

 

Susret potpredsjednika Markovića i tužioca Bramerca održaće se sjutra, 9. oktobra u Vili „Gorica“ sa početkom u 10.00 sati.

 

Sa sastanka će biti izdato saopštenje za javnost.

 

Narednog dana (petak, 10. oktobra u 17.00 sati), potpredsjednik Vlade Duško Marković i tužilac Serž Bramerc daće u Vili „Gorica” izjave za medije.

 

Ovo je prva posjeta tužioca Bramerca Crnoj Gori i on će se tokom sljedeća dva dana sresti sa najvišim državnim zvaničnicima sa predsjednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Milom Đukanovićem, a u odvojenim susretima primiće ga delegacije najviših zvaničnika sudske vlasti i Vrhovnog državnog tužilaštva. Bramerca će primiti i predstavnici zakonodavne vlasti.

 

Svi susreti biće upriličeni u Vili „Gorica“.

 

Susreti crnogorskih zvaničnika sa glavnim tužiocem Haškog tribunala mogu se snimiti. Za snimanje početka razgovora i praćenje izjava, novinari i snimatelji moraju imati godišnje akreditacione kartice uz lični identifikacioni dokument. Novinari i snimatelji koji nemaju godišnju akreditaciju treba od Vladinog Biroa za odnose s javnošću da pravovremeno zatraže izdavanje dnevne akreditacije putem mejla biro@gov.me ili telefona 020 482 848.