Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Најава: Главни тужилац Међународног кривичног суда за бившу Југославију Серж Брамерц сјутра и прексјутра у званичној посјети Црној Гори

Датум објаве: 08.10.2014 12:03 | Аутор: Д. П.

Испис Штампај страницу


Главни тужилац Међународног кривичног суда за бившу Југославију г. Серж Брамерц боравиће сјутра и прексјутра, 9-10. октобра, у званичној посјети Црној Гори и то на позив потпредсједника Владе и министра правде Душка Марковића.

 

Сусрет потпредсједника Марковића и тужиоца Брамерца одржаће се сјутра, 9. октобра у Вили „Горица“ са почетком у 10.00 сати.

 

Са састанка ће бити издато саопштење за јавност.

 

Наредног дана (петак, 10. октобра у 17.00 сати), потпредсједник Владе Душко Марковић и тужилац Серж Брамерц даће у Вили „Горица” изјаве за медије.

 

Ово је прва посјета тужиоца Брамерца Црној Гори и он ће се током сљедећа два дана срести са највишим државним званичницима са предсједником Филипом Вујановићем и премијером Милом Ђукановићем, а у одвојеним сусретима примиће га делегације највиших званичника судске власти и Врховног државног тужилаштва. Брамерца ће примити и представници законодавне власти.

 

Сви сусрети биће уприличени у Вили „Горица“.

 

Сусрети црногорских званичника са главним тужиоцем Хашког трибунала могу се снимити. За снимање почетка разговора и праћење изјава, новинари и сниматељи морају имати годишње акредитационе картице уз лични идентификациони документ. Новинари и сниматељи који немају годишњу акредитацију треба од Владиног Бироа за односе с јавношћу да правовремено затраже издавање дневне акредитације путем мејла биро@гов.ме или телефона 020 482 848.