Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Najava: Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković sjutra u zvaničnoj posjeti Republici Italiji

Datum objave: 14.10.2014 14:47 | Autor: D. P.

Ispis Štampaj stranicu


 

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković boraviće od sjutra, 15. oktobra 2014. godine, u trodnevnoj zvaničnoj posjeti Republici Italiji, na poziv ministra pravde te zemlje, Andree Orlanda.

 

On će svoju zvaničnu posjetu otpočeti susretom sa generalom Finansijske policije Saveriom Kapolupom, a završiti susretom sa glavnim tužiocem za borbu protiv mafije Frankom Robertijem.

 

Drugog dana posjete, potpredsjednik Marković će se sastati sa ministrom pravde Andreom Orlandom, ministrom unutrašnjih poslova Anđelinom Alfanom kao i sa generalom Karabinjera Leonardom Galitelijem.

 

Trećeg dana posjete, potpredsjednik Marković će, pored sastanka sa tužiocem Robertijem, u odvojenim susretima, razgovarati i sa zamjenikom ministra vanjskih poslova i međunarodne saradnje Benedetom Dela Vedovom, kao i sa predstavnicima Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije Republike Italije.

 

Zainteresovani mediji će o posjeti potpredsjednika Vlade i ministra pravde Duška Markovića Republici Italiji biti obaviješteni putem saopštenja, uz mogućnost preuzimanja video i foto materijala sa izjavama sa susretā sa servera Vlade.