Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Najava: Potpredsjednik Vlade i ministar Duško Marković otvoriće sjutra u hotelu „Splendid“ u Budvi Zajedničku konferenciju o vladavini prava pod nazivom „Pravosudni lanac: saradnja u krivičnom postupku“

Datum objave: 11.12.2014 10:10 | Autor: D. P.

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković održaće sjutra, 11. decembra 2014.  u 16.00 sati, u hotelu „Splendid“ u Budvi, uvodno izlaganje na Konferenciji o vladavini prava pod nazivom „Pravosudni lanac: saradnja u krivičnom postupku“ koju zajednički organizuju Vlada Crne Gore i Vlada Kraljevine Holandije.

 

Dvodnevna konferencija u Budvi, pored predstavnika institucija Crne Gore i Kraljevine Holandije, okupiće predstavnike pravosuđa iz Francuske, Hrvatske, Italije, Rumunije, SAD, Slovenije, SR Njemačke, Švedske, Ujedinjenog Kraljevstva, kao i predstavnike Evropske komisije, Savjeta Evrope, EUROPOL-a i EUROJUST-a, OEBS-a, Haškog instituta za globalnu pravdu, Međunarodnog udruženja sudija i Međunarodnog udruženja tužilaca. U fokusu Konferencije je saradnja između partnera u pravosudnom lancu (policija, tužilaštvo, sudovi, pritvorske jedinice, uslovna sloboda, Ministarstvo pravde itd.) kroz razmjenu iskustva i primjera najbolje prakse.

 

Izlaganje potpredsjednika Markovića sa foto i video materijalom zainteresovani mediji moći će da preuzmu sa servera Vlade Crne Gore budući da je konferencija na ekspertskom nivou i nije otvorena za javnost.