Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Најава: Потпредсједник Владе и министар Душко Марковић отвориће сјутра у хотелу „Сплендид“ у Будви Заједничку конференцију о владавини права под називом „Правосудни ланац: сарадња у кривичном поступку“

Датум објаве: 11.12.2014 10:10 | Аутор: Д. П.

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе и министар правде Душко Марковић одржаће сјутра, 11. децембра 2014.  у 16.00 сати, у хотелу „Сплендид“ у Будви, уводно излагање на Конференцији о владавини права под називом „Правосудни ланац: сарадња у кривичном поступку“ коју заједнички организују Влада Црне Горе и Влада Краљевине Холандије.

 

Дводневна конференција у Будви, поред представника институција Црне Горе и Краљевине Холандије, окупиће представнике правосуђа из Француске, Хрватске, Италије, Румуније, САД, Словеније, СР Њемачке, Шведске, Уједињеног Краљевства, као и представнике Европске комисије, Савјета Европе, ЕУРОПОЛ-а и ЕУРОЈУСТ-а, ОЕБС-а, Хашког института за глобалну правду, Међународног удружења судија и Међународног удружења тужилаца. У фокусу Конференције је сарадња између партнера у правосудном ланцу (полиција, тужилаштво, судови, притворске јединице, условна слобода, Министарство правде итд.) кроз размјену искуства и примјера најбоље праксе.

 

Излагање потпредсједника Марковића са фото и видео материјалом заинтересовани медији моћи ће да преузму са сервера Владе Црне Горе будући да је конференција на експертском нивоу и није отворена за јавност.