Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Najava: Regionalni radni sastanak na temu „LURIS – informacioni sistem za međunarodnu pravnu pomoć“

Datum objave: 22.06.2015 15:33 | Autor: D. P.

Ispis Štampaj stranicu


 

Ministarstvo pravde u saradnji sa Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju - GIZ i Centrom za međunarodnu pravosudnu saradnju iz Holandije – CILC organizuje sjutra, 23. juna 2015. godine, regionalni radni sastanak pod nazivom „LURIS – informacioni sistem za međunarodnu pravnu pomoć“.

 

Sastanak će se održati u hotelu „Ramada“ sa početkom u 10.00 sati.

Svetlana Rajković, generalna direktorka Direktorata za međunarodnu pravnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu pravde i Erik Vinken, rukovodilac projekta u okviru međunarodne komponente IPA 2013 će imati uvodna izlaganja.

Uvodna izlaganja otvorena su za javnost.

Podsjećanja radi, upotrebom LURIS informacionog sistema, Ministarstvo pravde značajno je unaprijedilo mehanizme statističkog izvještavanja u oblasti međunarodne pravne pomoći u građanskim i krivičnim stvarima i time ispunilo mjeru iz Akcionog plana za pregovaračko poglavlje 24.

Sjutrašnja konferencija ima za cilj predstavljanje rezultata Ministarstva pravde Crne Gore drugim potencijalnim korisnicima projekta iz regiona kako bi u što većoj mjeri ovaj sistem zaživio i u ostalim zemljama regiona. U tom cilju, konferenciji će prisustvovati predstavnici ministarstava pravde i tužilaštava Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Republike Kosovo.