Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Најава: Регионални радни састанак на тему „ЛУРИС – информациони систем за међународну правну помоћ“

Датум објаве: 22.06.2015 15:33 | Аутор: Д. П.

Испис Штампај страницу


 

Министарство правде у сарадњи са Њемачким друштвом за међународну сарадњу - ГИЗ и Центром за међународну правосудну сарадњу из Холандије – ЦИЛЦ организује сјутра, 23. јуна 2015. године, регионални радни састанак под називом „ЛУРИС – информациони систем за међународну правну помоћ“.

 

Састанак ће се одржати у хотелу „Рамада“ са почетком у 10.00 сати.

Светлана Рајковић, генерална директорка Директората за међународну правну сарадњу и европске интеграције у Министарству правде и Ерик Винкен, руководилац пројекта у оквиру међународне компоненте ИПА 2013 ће имати уводна излагања.

Уводна излагања отворена су за јавност.

Подсјећања ради, употребом ЛУРИС информационог система, Министарство правде значајно је унаприједило механизме статистичког извјештавања у области међународне правне помоћи у грађанским и кривичним стварима и тиме испунило мјеру из Акционог плана за преговарачко поглавље 24.

Сјутрашња конференција има за циљ представљање резултата Министарства правде Црне Горе другим потенцијалним корисницима пројекта из региона како би у што већој мјери овај систем заживио и у осталим земљама региона. У том циљу, конференцији ће присуствовати представници министарстава правде и тужилаштава Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине, Албаније и Републике Косово.