Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Najava: Učešće delegacije Crne Gore na 9. Zasijedanju Komiteta Ujedinjenih nacija za prisilne nestanke na kome će biti razmatran Inicijalni izveštaj Crne Gore o sprovođenju Međunarodne konvencije za zaštitu svih lica od prisilnog nestanka, 8-9. septembar

Datum objave: 07.09.2015 11:39 | Autor: D. P.

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Crne Gore koju predvodi ministar pravde G.din Zoran Pažin, 8 i 9. septembra 2015. godine će Komitetu za prisilne nestanke u Ženevi predstaviti Inicijalni izvještaj o sprovođenju Međunarodne konvencije za zaštitu svih lica od prisilnog nestanka. Inicijalni izveštaj o sprovođenju Međunarodne konvencije za zaštitu svih lica od prisilnog nestanka pripremljen je 2013. godine, u skladu sa članom 29 Konvencije kojim je propisana obaveza svake Države ugovornice da podnese Komitetu za prisilne nestanke izvještaj o mjerama koje je preduzela da ispuni svoje obaveze prema ovoj konvenciji, u roku od dvije godine od dana kad ova konvencija stupi na snagu u dotičnoj državi ugovornici.

 

Pored predstavnika Ministarstva pravde, delegaciju sačinjavaju predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, Vrhovnog suda Crne Gore i Specijalnog državnog tužilaštva.

 

U skladu sa procedurom Komiteta za prisilne nestanke, Izvještaj se razmatra u formi javnog dijaloga imeđu delegacije Države koja podnosi Izvještaj i članova Komiteta. Cilj dijaloga je razumijevanje situacije u Crnoj Gori od strane članova Komiteta i davanje preporuka za unapređenje primjene Konvencije.