Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Okrugli sto na temu : kazna rada u javnom interesu

Okrugli sto na temu : kazna rada u javnom interesu
Datum objave: 16.03.2016 13:59 | Autor: Dražen Radonjić

Ispis Štampaj stranicu


Dražen Radonjić

U ponedeljak, 15.februara i utorak 16. februara 2016. godine, održan je okrugli sto na temu kazna rad u javnom interesu, u organizaciji Holandskog Helšinskog komiteta i Centra za međunarodnu pravnu saradnju iz Holandije, zajedno sa Ministarstvom pravde Crne Gore. Na okruglom stolu su, pored službenika Direkcije za uslovnu slobodu,  učestvovali predstavnici sudske vlasti iz svih osnovnih sudova na teritoriji Crne Gore koji postupaju u krivičnim predmetima i delegacija iz Holandije, g.din Rutger Wery, sudija Apelacionog suda u Arnhem-u i g. Leo Tigges nekadašnji operativni direktor probacione sližbe Holandije i generalni sekretar Konferencije evropskih Probacionih službi (CEP).

Dvodnevni okrugli sto koji se održao u kongresnoj sali hotela Aurel u Podgorici otvorila je gđa Slavica Rabrenović, Generalni direktor Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija.Glavna tema razgovora je bila razmjena iskustava i prakse u vezi izricanja alternativnih sankcija, razlozi za izricanje kazni rada u javnom interesu i praćenje izvršenja izrečenih kazni rada u javnom interesu.Ispred Direkcije za uslovnu slobodu izlaganja na temu kazne rada u javnom interesu imali su načelnik Direkcije Đorđije Ivanović i službenik Direkcije Darko Bulatović.

Događaj je organizovan u okviru Matra CoPROL projekta pod nazivom "Podrška radu Direkcije za uslovnu slobodu i sistemu alternativnih sankcija u Crnoj Gori" koji se realizuje u partnerstvu između Holandije i Crne Gore.