Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Okrugli sto na temu : radna mjesta za izvršavanje kazne rada u javnom interesu

Okrugli sto na temu : radna mjesta za izvršavanje kazne rada u javnom interesu
Datum objave: 16.03.2016 14:10 | Autor: Dražen Radonjić

Ispis Štampaj stranicu


 Dražen Radonjić 

U ponedeljak,14.marta i utorak 15.marta 2016. godine, Holandski Helsinški komitet i Centar za međunarodnu pravnu saradnju iz Holandije, zajedno sa Ministarstvom pravde Crne Gore organizovao je okrugli sto na temu-radna mjesta za izvršavanje kazne rada u javnom interesu, na kojem je učestvovalo više od 20 predstavnika pravnih lica i organizacija iz cijele Crne Gore kod kojih osuđena lica izvršavaju kaznu rada u javnom interesu.

Dvodnevni okrugli sto, otvorila je gđa Slavica Rabrenović, Generalna direktorka Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde Crne Gore.

Glavna tema razgovora je bila saradnja između Direkcije za uslovnu slobodu i pravnih lica-organizacija kod kojih osuđena lica izvršavaju kaznu rada u javnom interesu sa ciljem da se pravnim licima predstave mogućnosti i implikacije vezano za pružanje radnih mjesta za izvršavanje kazne rada u javnom interesu, kao i razmjena iskustava holandskih i crnogorskih eksperata iz oblasti probacije.Izlaganje na ovu temu, pored holandskih eksperata, imala je službenica Direkcije za uslovnu slobodu Ivana Ilić.

Ovaj događaj je organizovan u okviru projekta pod nazivom "Podrška radu Direkcije za uslovnu slobodu i sistemu alternativnih sankcija u Crnoj Gori" koji se realizuje u partnerstvu između Holandije i Crne Gore.