Мања слова Већа слова РСС
>

Обавјештење: Објављени позиви за предлоге пројеката у оквиру Програма правде

Обавјештење: Објављени позиви за предлоге пројеката у оквиру Програма правде
Датум објаве: 15.01.2019 12:07 | Аутор: Љ.Ј

Испис Штампај страницу


Министарство правде обавјештава заинтересоване субјекте да су у оквиру Програма правде Европске комисије 15. јануара 2019. године објављена четири позива за предлоге пројеката, на сљедеће теме: 

1. Подршка међународним пројектима за побољшање права осумњичених или оптужених лица за кривична дјела, као и права жртава кривичних дјела, са роком за пријаву до 15. маја 2019. године;  

2. Подршка националним или међународним пројекатима Е-јустице, са роком за пријаву до 13. јуна 2019. године;

3. Подршка националним и међународним пројектима за унапређење правосудне сарадње у грађанским и кривичним стварима, са роком за пријаву до 16. априла 2019. године;

4. Подршка транснационалним пројектима о правосудној обуци у области грађанског права, кривичног права или темељних права, са роком за пријаву до 16. априла 2019. године.

 

Подносилац пријаве и партнери морају бити јавни субјекти или приватне организације, основане у једној од земаља које учествују у програму или међународне организације. Приватне профитне организације могу поднијети пријаве само у партнерству са јавним органима или приватно - непрофитним организацијама. У оквиру Програма правде, субјекти повезани са корисником и трец́им странама се не сматрају учесницима у пројекту, осим ако су укључени као партнери у предлогу пројекта.

На позив бр. 3Подршка националним и међународним пројектима за унапређење правосудне сарадње у грађанским и кривичним стварима” пријава мора бити поднесена од стране званично именованих чланова ЕЈН-а у грађанским и привредним стварима, или од стране националних власти, судова и професионалних удружења која представљају званично именоване чланове ЕЈН-а у грађанским и привредним стварима.


Више информација о позивима можете наћи на званичној интернет страници Програма правде: хттпс://ец.еуропа.еу/ресеарцх/партиципантс/портал/десктоп/ен/оппортунитиес/јуст/цаллс/јуст-аг-2019.хтмл#ц,топицс=цаллИдентифиер/т/ЈУСТ-АГ-2019/1/1/1/дефаулт-гроуп&цаллСтатус/т/Фортхцоминг/1/1/0/дефаулт-гроуп&цаллСтатус/т/Опен/1/1/0/дефаулт-гроуп&цаллСтатус/т/Цлосед/1/1/0/дефаулт-гроуп&+идентифиер/десц.

Контакт особа у Министарству правде за Програм правде је Валентина Марниковић: валентина.марниковиц@мпа.гов.ме.