Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Potpredsjednik Pažin pozvao opštine širom Crne Gore da poput Glavnog grada daju podršku rješavanju stambenih pitanja sudija i drugih zaposlenih u sudovima

Potpredsjednik Pažin pozvao opštine širom Crne Gore da poput Glavnog grada daju podršku rješavanju stambenih pitanja sudija i drugih zaposlenih u sudovima
Datum objave: 21.09.2018 15:55 | Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  

Foto: Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin položio kamen temeljac za izgradnju stanova za sudije i sudske službenike u Podgorici (26.7 MB)

Zadovoljstvo mi je što smo danas u prilici da ozvaničimo početak radova na dvije zgrade u kojima ćemo riješiti stambene potrebe 130 sudija i državnih službenika i namještenika zaposlenih u sudovima, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin prilikom postavljanja kamena temeljca za izgradnju dvije stambene zgrade u Podgorici za sudije i druge zaposlene u sudovima.

„Rješavajući ovo vitalno, ekzistencijalno pitanje ovih ljudi afirmiše se i dignitet profesija kojima pripadaju,“ rekao je potpredsjednik.

Naglasio je da ga posebno raduje da se ovim projektom, nakon dugo vremena, rješavaju i stambene potrebe zaposlenih službenika i namještenika u sudovima, dodajući da ukupan uspjeh u radu sudova u značajnoj mjeri determinira i kvalitetan i profesionalan rad ovih službenika.

Izrazio je zahvalnost Glavnom gradu, koji je iskazao razumijevanje za ove potrebe i ustupio zemljište za ovaj značajan projekat i investiciju vrijednu 7.1 milion eura.

„Želim da ohrabrim i druge opštine širom Crne Gore da na ovakav način pristupe rješavanju stambenih potreba službenika i namještenika, a naravno i sudija. Velika su očekivanja od sudova. Sudovi trebaju da daju zamajac ukupnim reformama društva. Sudovi su ti koji nas vode u bezbjednije i pravednije društvo i posve je prirodno i njihov rad na adekvatan način bude vrednovan od istog toga društva,“ zaključio je Potpredsjednik.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE