Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Реформа правосуђа доноси видљиве користи грађанима и привреди

Реформа правосуђа доноси видљиве користи грађанима и привреди
Датум објаве: 04.10.2018 17:03 | Аутор: Кабинет потпредсједника Владе

Испис Штампај страницу


Служба за односе с јавношцу Служба за односе с јавношцу
     
Као резултат реформе правосуђа, данас у Црној Гори имамо знатно ефикасније судове и значајно смањен број заосталих предмета, чиме се нашим грађанима и привреди обезбјеђује боља заштита права и бржи приступ правди, изјавио је потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин.

Потпредсједник Пажин говорио је, данас у Тирани, на Форуму министара правде и унутрашњих послова ЕУ-Западни Балкан, у којем су, осим министара правде и унутрашњих послова земаља региона, учествовали и званичници држава чланица ЕУ и високи представници европских институција попут европске комесарке за правду Вере Јурове и европског комесара за унутрашње послове Димитриса Аврамопулоса

Потпредсједник је нагласио да су у току спровођења актуелне стратегије реформе правосуђа у Црној Гори видно унапријеђени сви аспекти црногорског правосудног система.

Најавио је да ће циљеви нове стратегије реформе правосуђа за период 2019-2020 укључивати даљу рационализацију правосудне мреже, мјерење оптерећености рада судија и времена за рјешавање предмета, смањење броја неријешених судских предмета и даље усаглашавање судске праксе са праксом Европског суда за људска права.

Током одвојеног сусрета са европском комесарком Вером Јуровом, потпредсједник Пажин је захвалио на подршци за пријем Црне Горе у Програм правде Европске уније. Учешће Црне Горе у Програму правде ЕУ, чији буџет износи 378 милиона еура, омогућиће црногорском правосуђу тјешњу сарадњу са правосудним системима држава чланица ЕУ и обезбиједити чвршће гаранције заштите права црногорских грађана у цјелокупном европском правосудном простору.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ