Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Saopštenje: Ministarstvo pravde dodijelilo 383,000 eura za projekte NVO

Saopštenje: Ministarstvo pravde dodijelilo 383,000 eura za projekte NVO
Datum objave: 24.12.2018 17:17 | Autor: Ministarstvo pravde

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo pravde zaključilo je sa nevladinim organizacijama ugovore o finansiranju 28 projekata iz oblasti unapređenja i jačanja vladavine prava i promovisanja ljudskih i manjinskih prava. U cilju realizacije navedenih projekata Ministarstvo je nevladinim organizacijama, izabranim putem dva javna konkursa, dodijelilo sredstva u ukupnoj vrijednosti od oko 383,000 eura.

Realizacijom javnog konkursa “Pravdom ka jednakosti”, Ministarstvo pravde je respodijelilo 270.000 eura za sprovođenje 20 projekata nevladinih organizacija u oblasti unapređenja i jačanja vladavine prava.

Navedena sredstva dodijeljena su, između ostalog, u cilju povećanja informisanosti, razumijevanja i znanja građana o temeljnim pravima i slobodama, povećanja dostupnosti usluga pravosudnih organa, advokata, notara i javnih izvršitelja i bolje informisanosti javnosti o prednostima alternativnih načina rješavanja sporova.

Putem javnog konkursa „Partnerstvom ka reintegraciji“, Ministarstvo je dodijelilo oko 113,000 eura za projekte čiji je cilj unapređenje uslova za rehabilitaciju i reintegraciju lica lišenih slobode, unaprjeđenje sistema zdravstvene zaštite pritvorenih i zatvorenih lica, kao i dalji razvoj sistema alternativnih sankcija.