Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Najava: Regionalni forum o pravosudnoj saradnji sjutra u Podgorici

Datum objave: 29.05.2019 12:55 | Autor: Ministarstvo pravde

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo pravde Crne Gore u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za razvoj prava (IDLO), a uz finansijsku podršku Ambasade SAD u Crnoj Gori, organizuje prvu radionicu u okviru ovogodišnjeg Regionalnog foruma o pravosudnoj saradnji, koja će se održati 30. i 31. maja 2019. godine u hotelu „Hilton“ Podgorici, na temu revizije bilateralnih ugovora o međunarodnoj pravnoj pomoći.

Radionicu će otvoriti generalni direktor za međunarodnu saradnju u Ministarstvu pravde Nikola B. Šaranović, pravna savjetnica u Birou Stejt Departmenta za borbu protiv međunarodne trgovine drogom i sprovođenje zakona Ana Grgurević i program koordinator za Istočnu Evropu IDLO-a Ljubomir Petruljeskov.

Na radionici će učestvovati predstavnici ministarstava pravde, sudova i tužilaštava zemalja regiona sa kojima Crna Gora ima zaključene bilateralne ugovore o međunarodnoj pravnoj pomoći, o kojima će govoriti sudija Vrhovnog suda i raniji ministar pravde Miraš Radović, pravosudnu saradnju iz evropske perspektive predstaviće zamjenica vođe tima EUROL II projekta Marija Gracija Benedeti, a direktorica CEDEM-a Milena Bešić predstaviće publikaciju “Regionalna pravosudna saradnja u krivičnim stvarima: pregled komparativnih praksi zemalja Zapadnog Balkana”.

Ovogodišnji, treći po redu Regionalni forum o pravosudnoj saradnji, koji tradicionalno organizuje Ministarstvo pravde Crne Gore sa međunarodnim partnerima, posvećen je reviziji bilateralnih ugovora o pravosudnoj saradnji sa zemljama regiona i biće nastavljen u trećem kvartalu, radionicom o ugovorima o izručenju i priznanju i izvršenju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

Ovdje možete preuzeti agendu.