Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Најава: Регионални форум о правосудној сарадњи сјутра у Подгорици

Датум објаве: 29.05.2019 12:55 | Аутор: Министарство правде

Испис Штампај страницу


Министарство правде Црне Горе у сарадњи са Међународном организацијом за развој права (ИДЛО), а уз финансијску подршку Амбасаде САД у Црној Гори, организује прву радионицу у оквиру овогодишњег Регионалног форума о правосудној сарадњи, која ће се одржати 30. и 31. маја 2019. године у хотелу „Хилтон“ Подгорици, на тему ревизије билатералних уговора о међународној правној помоћи.

Радионицу ће отворити генерални директор за међународну сарадњу у Министарству правде Никола Б. Шарановић, правна савјетница у Бироу Стејт Департмента за борбу против међународне трговине дрогом и спровођење закона Ана Гргуревић и програм координатор за Источну Европу ИДЛО-а Љубомир Петруљесков.

На радионици ће учествовати представници министарстава правде, судова и тужилаштава земаља региона са којима Црна Гора има закључене билатералне уговоре о међународној правној помоћи, о којима ће говорити судија Врховног суда и ранији министар правде Мираш Радовић, правосудну сарадњу из европске перспективе представиће замјеница вође тима ЕУРОЛ ИИ пројекта Марија Грација Бенедети, а директорица ЦЕДЕМ-а Милена Бешић представиће публикацију “Регионална правосудна сарадња у кривичним стварима: преглед компаративних пракси земаља Западног Балкана”.

Овогодишњи, трећи по реду Регионални форум о правосудној сарадњи, који традиционално организује Министарство правде Црне Горе са међународним партнерима, посвећен је ревизији билатералних уговора о правосудној сарадњи са земљама региона и биће настављен у трећем кварталу, радионицом о уговорима о изручењу и признању и извршењу судских одлука у кривичним стварима.

Овдје можете преузети агенду.